PASİFİK AKADEMİ - Güzellik Uzmanlığı Kursumuzun Eğitim İçeriği
Cilt, dış tabakası sayesinde üst düzeyindeki ölü hücreleri atıp, kendini yenileyen canlı bir dokudur. Cildin en kalın olduğu yer ayak tabanları, en ince olduğu yerler ise göz kapakları, kol içi, iç bacak ve cinsel organlardır. Cilt kıl folikülleri, ter bezleri, yağ bezleri, alıcı sinirler ve kan damarlarını içerir.
Cildin işlevleri;
Bakterilerin, zararlı kimyasallar gibi organizma maddelerinin dışarıdan içeriye girmesini engelleyerek vücudu korur. Vücut ısısını düzenlemeye yardımcı olur. Ölü yüzey hücrelerinin ana bileşeni olan keratin adı verilen protein cilde su geçirmez ve dayanıklı kılar.
Cilt Tipleri ve Özellikleri:
Çoğu uzmanlar tarafından cilt tipi ve durumu karıştırılmaktadır. Cilt tipi genetik olup, cilt tipi genlerimize bağlı belirlenmiş olarak doğarız. Cilt durumu ise sonradan çevresel radikaller, beslenme, stres vb. gibi dış etkenler sonucu oluşur. Beş temel cilt tipi vardır: normal, yağlı, kuru, hassas ve karma cilt. Çevre şartları, stres ve beslenmeden dolayı cilt durumumuz değişebilir.
Cilt Durumu:
Cilt durumunu, olgun cilt, atropik cilt (yaşlı), susuz cilt, alerjik cilt olmak üzere dört kategoriye ayırabiliriz.
Cildimiz bizim aynamızdır. Psikoloji her yerde olduğu gibi cildimize de etki eder. Buna bir de çevresel etkenler ve serbest radikaller eklendiğinde istenmeyen sorunlarla karşılaşabiliriz. Cilt tipi genetiktir ve anne karnında belirlenir. Ders içeriğimizde asla göz ardı edilmeyecek konu cilt ve cilt tipleridir. Cilt tipini değiştiremiyoruz ama, sürekli değişkenlik gösteren cilt durumuna tedavi, bakımlar ve yoğun kürler ile müdahale edebiliyoruz. İyi bir uzman cilt tipini ve durumunu ayırt edebilecek kapasiteye sahip olmalıdır. Cildin gereksinimlerini iyi analiz edip etkin müdahalede bulunabilmelidir.