top of page

MAKYAJ VE RENK TONLARI

Makyaj Uygulaması Öncesi Bilinmesi Gereken Cilt renkleri


Beyaz Ten: Vücutta hiç pigment hücresi yoktur. Gözler pembe ya da mavi, gözbebekleri kırmızı, saç ve ten rengi beyaz olur. Örnek: albinizim hastalığı.

Açık Krem Rengi Ten: Genellikle saç rengi sarı ve gözler renklidir.


Sarı Ten: Ten rengi hafif pembe ve kırmızı renkte olur. Bronz Ten: Kahverengi ve tonlarıdır.

Kahverengi Ten: Ten rengi açık kahverengi, kırmızı ve sarı renge kadar çeşitlilik gösterir.


Yeşilimsi Ten: Saçlar genelde koyu renklidir. Ten rengi; donuk sarı, kahverengi, sarı ve yeşil karışımıdır.


RENK TONU


Işığın, değişik dalga boylarının cisimlere çarptıktan sonra gözün retinasına ulaşması ile hissedilen bir algılamadır. Tüm dalga boyları aynı anda göze ulaştığında beyaz, göze ulaşmadığında siyah olarak algılarız. Işığın maddeler üzerine çarpması kısmen soğurulup, kıs- men yansıması sebebiyle çeşitlilik gösterir. Bu duruma renk veya renk tonu denir.


RENKLERİN ETKİLERİ


Canlı, parlak ve gösterişli renkler bulundukları alanı daha büyük ve geniş gösterirler. Donuk ve koyu renkler ise bulundukları alanı daha dar ve küçük gösterirler


Pembe: Kırmızı ailesinden kırmızının açık tonu olan pembe şefkatin, saflığın duygusallığın ve yaratıcılığın rengidir. Pembe sıcak renktir. Ancak uçuk pembe soğuk olarak tanımlanır. Pembeyi sıcaklaştırmak için beyaza kırmızı karıştırılır. Pembenin uyum sağladığı renkler; pembenin diğer tonları, mavi, yeşil, turuncu, siyah, sarı, kahverengi, bej ve beyazdır.


Mavi: Deniz, temizlik, su, sonsuzluk, gökyüzü, bilim ve müziği temsil eder. Barış, dinginlik, sakinlik ve bilimsel araştırmaların rengidir. Uyum sağladığı renkler pembe, yeşil, açık sarı, açık mavi, mor, kırmızı, kahverengi, toprak rengi, siyah, bej ve beyazdır.


Mor: Gök ve yer arasında olduğu gibi insanlar arasında da iletişimin rengidir. Sindirim ve dolaşım sistemi üzerinde olumlu etkiye sahiptir. Yatağın yanında mor lamba uykuyu kolaylaştırır. Eflatun ve lavanta tonları sıcak renklerdir. Leke ve sivilceyi belirgin hale getirdiği için bu renk tonlarını seçerken dikkatli olunması gerekir. Uyum sağladığı renkler pembe, beyaz, gri, mavi, bej, siyah ve donuk sarıdır.


Yeşil: Dinlendirici ve canlandırıcıdır. Hayatı, doğumu ve çoğalmayı simgeler. Yeşil, sıcak ve soğuk renkler arasında geçişi sağlamaktadır. Açık yeşil, sabır ve sakinliği daha açık tonu acıyı ortaya çıkarır. Uyum sağladığı renkler mavi, sarı, turuncu, bej, kahverengi, beyaz ve siyahtır.


Kahverengi: Olgunluğun sembolüdür. Kırmızı ve siyahla akrabadır. Sıcak renklerden biridir. Kırmızıya yakın tonları şiddetlidir. Açık tonları uyum ve rahatlığı yansıtır. Her cilt tonuna uygundur. Uyum sağladığı renkler yeşil, mavi, bej, pembe sarı, turuncu, beyaz ve siyahtır.


Kırmızı: Bu rengin gücü büyüleyicidir. Ateş, kan, dinamizm, şiddet, tehlike ve yasak sembolüdür. Cildinde, çil bulunan kişiler kırmızı giyerken dikkatli olmalıdır. Uyum sağladığı renkler siyah, beyaz, gri, bej, pembe, lacivert, mavi, yeşil ve sarıdır.


Siyah: Tüm renklerle uyum sağlar. Sonsuzluk, ölüm ve matem sembolüdür. Nötr bir renktir. Aslında renk olarak kabul edilemez. Özelliği bütün renkleri emmesidir.


Beyaz: Saflık, masumiyet ve temizlik simgesidir. Sıcağı ve ışığı yansıtır. Gri, nötr renktir. Uyum sağladığı renkler sarı, hardal, kırmızı, turuncu ve pembedir.


Sarı: Güneşi ve altını simgeler. Bilgi, akıl ve düşünce rengidir. Sıcak bir renktir. Uyum sağladığı renkler pembe, mavi, kırmızı, mor, yeşil, kahverengi, siyah, beyaz ve gridir.

Son Yazılar

Hepsini Gör

KALICI MAKYAJ VÜCUT UYGULAMALARI

Kalça uygulamaları, göğüs uygulamaları, sırt uygulamaları, omuz uygulamaları, kol uygulamaları, bacak uygulamaları ,gibi küçük şekiller, objeler çizilebilir. İsim yazılabilir. Burada unutulmaması gere

KALICI MAKYAJ

Kalıcı makyaj nedir? Kalıcı makyaj veya daha doğru ismiyle ‘’Mikro Pigment Uygulaması’’ mikro, steril deri yüzeyinin hemen altına aşılanması işlemidir. Bu alerjik olmayan ciltlerde, özellikle yüz ve v

LAZER EPİLASYON

İstenmeyen ya da fazla olan kılların bir daha çıkmayacak şekilde seans aralıkları ile alınması, kıl kökünün zayıflatılması işlemidir. Seans aralıkları ayda bir yapılmakla birlikte kullanılan cihaz öze

bottom of page