top of page

BÖLGESEL İNCELME VE SELÜLİT

SELÜLİT


Selülit, derinin alt tabakasında, yağ dokusunun bağ dokular arasında sıkışması sonucu oluşan ve derinin üst bölümünde pütür pütür portakal kabuğu görünümü bırakan kronik bir hastalıktır.


Yağlı hücrelerin fazla yağ üretmesi, östrojen hormonunun aşırı salgılanması, vücuttaki tuz ve su oranının normalden fazla tutulmasına sebep olur. Yağ hücrelerinin genişlemesiyle de birlikte ortaya elle dokunulduğunda ciltte pütürlü, sert ve muntazam olmayan bir görüntü bırakır.


Selülit en çok; uyluğun üst kısmı, diz ile bileğin iç kısımları, kaba et ve baldırların arkası, kollar ve üst bacaklar bölgesinde görülür. Selüloit üç elemandan oluşur; yağ grupları, su ve tuz molekülleri, konjonktif doku içine hapsolmuş yağ hücreleri birikimi.


Selülit ağrılı olabilir. Ağrının şiddeti, selülitin sinir liflerinin üzerine yapmış olduğu basınç derecesiyle orantılıdır. Selüloit oluşumu sadece şişmanlığa bağlı bir durum değildir. Çok zayıf, ince kadınlarda bile görülebilir. Selülit oluşum nedenleri, genetik faktörler ve hormonal nedenler, yanlış beslenme,karaciğer proplemleri, hareketsizlik, stres v.b söyleyebiliriz.


Selülit Önlemleri ve Tedavileri

Evde: Selülitleri gidermek ve önlemek için düzenli egzersiz, kan dolaşımının hızlanmasında oldukça etkilidir. Yürüyüşlere zaman ayırmak gerekir. Hareketsiz kalmak selüloit probleminin büyümesine ve bunların dokulara iyice yerleşmesine neden olur. Masajla birlikte uygulanan antiselülit kremleri ısı etkisi göstererek, kan dolaşımını hızlandırıp dokulardaki fazla yağın eriyerek kasların ve dokuların gerilmesini sağlarlar. Bu kremlerin düzenli kullanımında yapılacak masajın etkisi çok önemlidir.


Profesyonel bakım olarak

Kavitasyon, radyo frekans, Vakumlu radyo frekans,Lenf drenaj, Cyro kabin, Elektro terapi, Kryo lipoliz vb.cihazlar ile uzman kişiler tarafından seans aralıkları ile yapılan paket programlar eşliğinde düzenli masaj vb.işlemler ile mutlu edici sonuçlar alınmaktadır


Selülit bakımları yaptırırken ve normal yaşamımız da, yürüyüş ve egzersiz yapmaya, gıdalarınıza dikkat etmeye, konserve tarzı hazır gıdalardan ve fastfood ve yağlı yiyeceklerden, asitli, kafeinli içeceklerden uzak durmaya özen gösterilmelidir.

Son Yazılar

Hepsini Gör

KALICI MAKYAJ VÜCUT UYGULAMALARI

Kalça uygulamaları, göğüs uygulamaları, sırt uygulamaları, omuz uygulamaları, kol uygulamaları, bacak uygulamaları ,gibi küçük şekiller, objeler çizilebilir. İsim yazılabilir. Burada unutulmaması gere

KALICI MAKYAJ

Kalıcı makyaj nedir? Kalıcı makyaj veya daha doğru ismiyle ‘’Mikro Pigment Uygulaması’’ mikro, steril deri yüzeyinin hemen altına aşılanması işlemidir. Bu alerjik olmayan ciltlerde, özellikle yüz ve v

MAKYAJ VE RENK TONLARI

Makyaj Uygulaması Öncesi Bilinmesi Gereken Cilt renkleri Beyaz Ten: Vücutta hiç pigment hücresi yoktur. Gözler pembe ya da mavi, gözbebekleri kırmızı, saç ve ten rengi beyaz olur. Örnek: albinizim has

bottom of page