top of page

MASAJ ÇEŞİTLERİ

MASAJ


Masaj deri, derialtı dokusu, kaslar, iç organlar, metabolizma, dolaşım ve lenf sistemlerinin mekanik ve sinirsel (refleks) yolla tedavi amaçlı uyarılması; çeşitli darbeler ve ovmalarla bölgesel kan dolaşımını arttırma, damarları genişleterek dokuya daha fazla kan gelmesini sağlama yöntemidir. Masaj, hasta veya yorgun bir organın rehabilitasyonu; eski duruma dönmesi için organizmanın üzerinde oluşturulan mekanik enerjinin derinlerde fizyolojik etkiler oluşturulması esasına dayanan bir terapi şeklidir.


Masajın Faydaları


  • Lenf damarlarına biriken metabolizma atıklarını ve yorgunluk sonucu kalıntıları süratle kalp istikametine sevk eder. Buraya gelen temiz kanla dokular daha iyi beslenir.

  • Masaj yapılan organda dolaşım hızlanır. • Güç ve verimin arttırılması yanında, zindelik ve canlılık

hissedilir. Ruhsal gerginlikleri giderir.


Masaj Yapılmaması Gereken Durumlar

Deri yaralanmalarında.

Taze eklem çıkıkları ve kemik kırılmalarında Enfeksiyon hastalıkları, iltihap ve apse olaylarında. Kanser vakalarında.

Mafsal romatizması olanlarda ve ilerlemiş varislerde. Ateşli hastalıklarda.


MASAJ ÇEŞİTLERİ


Shıatsu Masaj: Yaşam enerjisine Dokunuş


Shıatsu: Parmakla bastırmak anlamına gelen bu teknik vücudun belirlenmiş noktalarına baskı ve pres olarak getirilmiş bir Japon tekniğidir.


Shıatsu, parmakla yapılan bir masaj türü olsa da zaman zaman devreye eller, dirsekler girer.


Uzakdoğu’da yıllardır uygulanan bir iyileştirme yöntemidir. Shıatsu’da asıl hedef kişinin kendisini iyi hissetmesi, iyi bir denge sağlamak, negatif olan her şeyi kendinden uzaklaştırıp, pozitif olan her şeye yer açmaktır. Hayat enerjisinin aktığı kanallar üzerindeki belirli noktalara uygulanan masaj sayesinde vücudun çeşitli bölge- lerinde bulunan gerginlik ve kasılmalar giderilir.


Thai Masaj


Temel yapısı Hint, yoga ve Çin geleneksel tıbbının oluşturduğu bir masaj türüdür.


Uzakdoğu’nun ünlü bir masaj türü olan thaı masaj sinir ve sinir düğümleriyle atardamarlar üzerine yapılan baskılarla, ufak vuruşlarla, germe, çekme ve esnetme ile yapılır.tarafından doğru uygulandığında baş ve sırt ağrılarının dinmesine de yardımcı olur.


İsveç Masajı (klasik Masaj)


Vücudun güne zinde başlaması, yorgunluk ve sıkıntılardan kurtulması amacı ile yapılan genel dinlenme, gevşeme yöntemi olarak kullanılan masaj tekniğidir.


Tıbbi – Tedaviye Yönelik (Terapötik) Masaj


Fiziksel tedavi ve rehabilitasyon aşamasında tedavi amaçlı yapılan, genellikle fizyoterapistlerin yaptıkları masaj manipülasyonlarıdır.


Akupresör Masaj


Çin tekniği masajıdır. Yüzdeki bazı noktalara yapılan masaj ve basınç tekniğidir. Bu teknik cildi rahatlatır ve göz, dudak çevresi elastikiyetini sağlar. Kan dolaşımını arttırır.


Lenf Drenaj Masajı


Manüel lenf drenaj masajı, lenf sisteminin elle manipüle edilerek bloke olmuş lenf sıvısının serbest akışının sağlanması tekniğine dayanıyor. Kas üzerine yapılan bu masaj da amaç kas yönü hareket- leri ile kan dolaşımını hızlandırmak ve sinir sistemine etki ederek ağrıları azaltmak ve derin rahatlık sağlamaktır.


Spor Masajı


Sportif etkinliklerde hızlı ve sınırlı olmak kaydı ile yapılan masajdır. Klasik masajdan ayıran özellik ritim, süre ve baskı miktarının değişik olmasıdır.


Refleksoloji Masajı


Refleksoloji vücutta bulunan tüm organların karşılığı olan refleks noktalarının ayak tabanında bulunması prensibine dayanır.


Aroma Terapi Masajı


Yatıştırıcı, uyarıcı, ağrı giderici, kas gevşetici, sinir sistemini den- geleyici, depresyon ve uykusuzluk giderici, hafızayı güçlendirici gibi etkileri bulunan, aroma şifalı yağlarla yapılan bir masaj tekniğidir.

Son Yazılar

Hepsini Gör

KALICI MAKYAJ VÜCUT UYGULAMALARI

Kalça uygulamaları, göğüs uygulamaları, sırt uygulamaları, omuz uygulamaları, kol uygulamaları, bacak uygulamaları ,gibi küçük şekiller,...

KALICI MAKYAJ

Kalıcı makyaj nedir? Kalıcı makyaj veya daha doğru ismiyle ‘’Mikro Pigment Uygulaması’’ mikro, steril deri yüzeyinin hemen altına...

MAKYAJ VE RENK TONLARI

Makyaj Uygulaması Öncesi Bilinmesi Gereken Cilt renkleri Beyaz Ten: Vücutta hiç pigment hücresi yoktur. Gözler pembe ya da mavi,...

Comments


bottom of page