top of page

SİVİLCE, AKNE VE SKAR

Deriden kabarık, sınırlı cerahat içeren oluşumlardır.


Sivilcenin nedenleri:


Sivilce menstrual (adet) dönemleri, konstipasyon (kabızlık), karaciğer rahatsızlıkları, stres ve hijyen eksikliği gibi nedenlerle çenede, yanaklarda, alında ve sırtta görülebilir.


AKNE

Derinin kronik iltihaplı bir hastalığıdır. Erişkinlerin yaklaşık % 20 ile 25’i yıllarca sürebilen akne ile yaşamaya çalışır. Akne, sivilceden çok farklıdır.


SKAR(iz)


Akne, sivilce, suçiçeği hastalıklarından veya dikiş, bıçak yara- lanmaları gibi nedenlerle oluşabilir.


Tedavisi


Hücrenin kaybettiği lipit, protein ve nemin verilerek sertleşmiş, kurumuş bölgenin yavaş yavaş açılması, cildin beslenmesi gerekir.


Pigmentasyon(renk) Bozuklukları


Çiller (efelidler)


Çiller üst deride bulunan melanin pigmentinin toplanması ve güneşe maruz kalması sonucu oluşan çok küçük kahverengi lekelerdir.


Güneş Lekeleri, Yaşlılık Lekeleri (Lentijinler)


Lekeler deriyi boyayan melanosit denen hücrelerin artması sonucu oluşurlar. Doğuştan olup, çilden daha büyük kahverengi lekelerdir.


Gebelik Lekesi (Melasma, kloazma)


Melasma genellikle kadınlarda görülür. Hamilelik veya gebeliği önleyici hapların kullanılması sonucu görülen sarı ya da kahverengi lekelerdir. En çok yanaklar, burun, alın, göz çevresi, kaş altı ve dudak üstünde lekelenmeler görülür.

Son Yazılar

Hepsini Gör

KALICI MAKYAJ VÜCUT UYGULAMALARI

Kalça uygulamaları, göğüs uygulamaları, sırt uygulamaları, omuz uygulamaları, kol uygulamaları, bacak uygulamaları ,gibi küçük şekiller, objeler çizilebilir. İsim yazılabilir. Burada unutulmaması gere

KALICI MAKYAJ

Kalıcı makyaj nedir? Kalıcı makyaj veya daha doğru ismiyle ‘’Mikro Pigment Uygulaması’’ mikro, steril deri yüzeyinin hemen altına aşılanması işlemidir. Bu alerjik olmayan ciltlerde, özellikle yüz ve v

MAKYAJ VE RENK TONLARI

Makyaj Uygulaması Öncesi Bilinmesi Gereken Cilt renkleri Beyaz Ten: Vücutta hiç pigment hücresi yoktur. Gözler pembe ya da mavi, gözbebekleri kırmızı, saç ve ten rengi beyaz olur. Örnek: albinizim has

bottom of page